Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

България инициира обединение на комуникационнните агенции на Балканите

Катя Димитрова, управляващ партньор на Интерпартнерс груп, Светът е бизнес, 14.10.2019

21:00 | 14 октомври 2019
Катя Димитрова, управляващ партньор на Интерпартнерс груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Катя Димитрова, управляващ партньор на Интерпартнерс груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

The Balkan Hub е първо обединение на балкански комуникационни и маркетинг агенции и интеграционния бизнес процес в региона - включени са Румъния, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Хърватска, България. С нашето обединение очакваме България да се постави много по-ясно на картата на комуникационните услуги. Това мнение изрази Катя Димитрова, управляващ партньор на Интерпартнерс груп, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Ако погледнем комуникационния бранш в България, на нашия пазар има мултинационални агенции и български компании. Вторите са появиха в последните 10 години и прогресираха с креативност, задълбочена експертиза и с това, че не типизират проектите, а подхождат индивидуално".

По думите на Катя Димитрова в този смисъл значимостта на компаниите в този сектор у нас е нараснала.

"От друга страна, забелязахме една положителна икономическа тенденция - все повече български компании започнаха да проявяват интерес към съседни пазари. Затова нямахме избора да не създадем партньорска мрежа в региона", допълни тя.

"Напоследък България се оформя като дестинация, от която услуги с добавена стойност се извършват за други пазари. Станахме домакин на много центрове в сферата на споделените услуги - счетоводство, дигитални услуги, транспорт, логистика".

"В съвременната комуникационна среда агенциите нямаме избор, освен да сме ориентирани към измерими резултати. Най-важно за една кампания е тя да има отражение върху крайната цел на клиента", обясни Катя Димитрова.

Гостът смята, че качеството на съдържанието е от съществено значение.

"Агенциите ползват платени механизми като инструментариум, но трябва да се плаща и за качество", подчерта още Димитрова.