Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Какво бъдеще очаква блокчейн индустрията и криптовалутите

Алиса Березуцкая, CEO of KRYPTON; events организатор на серия от пътуващи международни конференции NEXT BLOCK; Светът е бизнес, 10.04.2019

22:00 | 10 април 2019
Обновен: 08:50 | 5 юни 2020
Алиса Березуцкая, CEO of KRYPTON; events организатор на серия от пътуващи международни конференции NEXT BLOCK. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Поредицата от международни конференции NEXT BLOCK ще се състои и София за второ представяне след успешното първо такова. През последните 7 месеца се случиха много новости на пазара. Блокчейн вече се възприема като технология. Тя дава много актуални възможности за развитие. Това каза Алиса Березуцкая, изпълнителен директор на KRYPTON, организатор събития на серия от пътуващи международни конференции NEXT BLOCK, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Николай Кръстев.

"Нашият основен лектор ще предостави на всички участници своята визия и опит, благодарение на които е достигнал инвестиция от над 2 млн. евро за свои клиенти като съветник. Освен гостите от специфично технологичната сфера ще има и представители на стандартната екосистема. Ще присъстват и лектори от 15 различни страни, сред които Япония, Америка, Сингапур, а също и българи".

Въпреки че последната година бе волатилна за блокчейн и криптовалутите, централните и банки и други институция започнаха да развиват повече проекти в тази сфера, което ни окуражава, че тази технология може да бъде по-добре възприета от обществото, посочи Алиса Березуцкая. Директорът на Международния валутен фонд (МВФ) предложи да се обединят сили между държавни институции и блокчейн, допълни тя.

Предвид тази подкрепа спрямо технологията повече хора ще имат доверие в блокчейн и криптовалутите, което ще подпомогне напредъка в този аспект, уточни Березуцкая.

"Като следствие от масовата информираност и факта, че криптовалутите са част от нашето ежедневие от 9 години,  повече хора ще приветстват стейбъл койните като по-отворени. Ако говорим за финансовите институции, може да се каже, че те са сигурен инструмент, доколкото говорим за ценни книжа и други инвестиционни инструменти".

Криптовалутите са изпреварили регулаторната рамка към тях, това наистина е така, отбеляза Алиса Березуцкая. Дори преди появата им са се изпълнявали подобни нелегални действия и винаги ще има страни, които ще се опитват да се възползват, отчете гостът.