Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Цариброд се радва на все повече посещения от българи

Васил Андрейев, ръководител на Tуристическо-спортния център на Цариброд, Сърбия, Светът е бизнес, 23.10.2018

22:00 | 22 октомври 2018
Васил Андрейев, ръководител на Tуристическо-спортния център на Цариброд, Сърбия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Васил Андрейев, ръководител на Tуристическо-спортния център на Цариброд, Сърбия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските граждани често идват в Цариброд. Привлича ги най-вече гастрономията и добрите оферти за престой. Това каза Васил Андрейев, ръководител на Tуристическо-спортния център на Цариброд, Сърбия, в предаването „Светът е бизнес“ с Николай Кръстев.

Андрейев посочи, че голяма част от хранителните продукти, произвеждани в Цариброд, са автентични, а интересът на българите към тях – наистина голям.

„През почивните дни градът, които е малък и обичайно има около 8 хил. граждани, нараства двойно. Всички заведения и ресторанти са пълни, близките туристически обекти също“.

Андрейев добави, че към момента се работи за създаването на подходящи програми и оферти, които да доведат до по-голям интерес на българските граждани към града и то не само през уикедна. Идеята е и престоят им да не е предимно еднодневен, поясни той.

„Въпреки че туризмът се развива добре и посещенията се увеличават, не бива да добрите показатели да се изчерпват с настоящите резултати. Ако всички действаме заедно можем да направим още много за туризма, което да е в интерес на общината, на туристите и на туристическите агенции, с които работим съвместно“.

Вижте целия разговор във видео материала.