Kак да рекламираме успешно в социалните мрежи

Мартина Николова и Никол Василева, BeShared, Investbook, 21.03.2018

21:00 | 21 март 2018
Обновен: 02:09 | 6 юни 2020
Снимка: pixabay.com

Важно е рекламата да не е направена аматьорски, но и да не изглежда твърде претенциозна. Това каза Мартина Николова от BeShared в ефира на „Investbook” с водещ Александър Костадинов.

“Facebook е най-голямата социална платформа, в която повече бизнеси предпочитат да имат дигитално пространство. Добра и положителна комбинация ще бъде, ако повечето бизнес компании се ориентират и към Instagram, защото създаването на бизнес акаунти е чудесно средство за по-добро допълнение към facebook рекламата”, коментира от своя страна Никол Василева от BeShared.

По думите ѝ агресивните реклами се наблюдават напоследък в социалните мрежи, но според нея трябва много да се внимава с тях, тъй като те могат да разочароват даден потребител, който да пренебрегне по-нататъшното съдържание, публикувано от самата страница.

Николова и Василева препоръчват самото съдържание да бъде строго и професионално спрямо бранша, в който оперира дадена компания, за да не се получава ефект на отблъскване и негативно отношение след това спрямо бранда.

„Трябва да бъде създадено доверие към самия продукт. Затова освен конкретната реклама създаваме и дългосрочни стратегии, за да може самият потребител да остане обвързан с бранда“, каза още Николова.