Футболът от красива игра се превръща в красив бизнес

Етиен Янев в Investbook, 26.02.2018

21:46 | 26 февруари 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Футболът в последните години, от една красива игра се превръща в красив бизнес. За радост или съжаление на футболните фенове вече има много влиятелни фигури, които купиха много от водещите клубове и започнаха да наливат милиарди. Това каза Етиен Янев, маркетинг експерт, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов.

"Футболът се превърна днес в игра на пари и не случайно виждаме на преден план отбори като Манчестър Сити, като ПСЖ, които са абсолютни хегемони и в Англия, и във Франция". 

Логично е големи инвеститори да се насочват към футбола, където се дават много пари и за трансфери, и за реклама и за много други неща, каза гостът. 

Нещо, което английските отбори правят изключително добре, е да развиват бранда и популярността, каза още събеседникът. "Наливат се много средства за популяризиране на отбора и за комуникация с феновете. Това е изключително печелившо, защото се отварят нови пазари. Един такъв пример е Китай, където знаем колко инвестиции се влагат". 

Какво се очаква от новите правила за финансовия феърплей? Могат ли те да бъдат заобикаляни?

Повече вижте във видеото.