Investbook - архив

В България има прекрасни възможности за реализация

Д-р Стивън Съливан в Investbook, 24.05.2017

21:00 | 24 май 2017
Д-р Стивън Съливан, в.и.д. президент на Американския университет в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Д-р Стивън Съливан, в.и.д. президент на Американския университет в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Индивидуалният избор е най-добрият път за подбор на подходяща специалност, в която да се обучават младите хора. Причината е, че образователният профил не е толкова съществен, а развиването на мисловните навици и способността да се разсъждава. Именно това предопределя успешната кариерна реализация. Това каза д-р Стивън Съливан, в. и. д. президент на Американския университет в България, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"При основаването на университета в България имахме проблеми с регулациите, защото системата ни е доста по-различна. За известно време бе доста трудно за колегите ни в българските институции, но ситуациите на грешна комуникация стават все по-малко".

Завършилите университета се реализират изключително успешно, подчерта гостът. Той заяви, че притесненията, че Американският университет в България добавя към проблема "изтичане на мозъци" от България, са неоснователни.

"Нашите проучвания сочат, че около две трети от хората, завършили Американския университет остават в България. Това е факт, защото намират прекрасни възможности за реализация тук".

Отговаря ли университетското образование в България на нуждите на пазара на труда? Как може да се подобри връзката между бизнеса и университетите?

Вижте повече: