Investbook - архив

Български стартъп спестява 25% транспортни разходи с интелигентно управление на данни

Аспарух Коев в Invesbook, 20.03.2017

22:44 | 20 март 2017
Автор: Кирил Петков
Аспарух Коев, основател на Transmetrics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Аспарух Коев, основател на Transmetrics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Транспортната индустрия има няколко устойчиви проблема, които в продължение на десетилетия много трудно се решават. Ключът е в по-интелигентното управление на ресурсите. Това каза Аспарух Коев, основател на Transmetrics, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

Транспортните компании изпълняват един и същ транспортен план всяка седмица, а обемите от пратки се променят много във времето, обясни Коев. По думите му това е основната причина за липсата на оптимизация, а "ключът е в историческите данни, които са се натрупали и в наблюдаваните устойчиви модели на поведение на клиентите".

"В зависимост от това колко е агресивна компанията при оптимизацията, транспортните разходи могат да се намалят между 10% и 25%". 

Най-голямата причина, поради която бизнесите не успяват, е че този, който ги е основал се е отказал, категоричен бе гостът. "Докато продължаваме да се борим нещата се случват и накрая стават".

Как информационните технологии могат да се борят с монопола на гигантите в бизнеса? Как се използват фактори като прогнозата за времето и други подобни за оптимизация на транспортен капацитет? Какви са кадрите, които наема и които търси компанията? Появява ли се конкуренция в областта на интелигентното управление на данни в транспорта? Как компанията възнамерява да набира финансиране за разгръщането на пазарите си в Европа и в света? 

Вижте целия коментар: