В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

3D технологиите и визуализацията вече са част от всяка индустрия

Петър Митев, главен изпълнителен директор на Chaos Group, В развитие, 04.02.2021

15:22 | 4 март 2021
Обновен: 15:23 | 4 март 2021
Автор: Николета Рилска

Вече няма индустрия, която да не използва 3D технологии, услуги за визуализация или сходни. Тези технологии са част от архитектурата, интериорния дизаин, кино индустрията, производствената индустрия. Това заяви Петър Митев, главен изпълнителен директор на Chaos Group, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

Митев посочи, че технологиите за компютърна графика променят най-вече индустриите, за които произвеждането на макет е най-скъпо. "Тези индустрии най-бързо интегрират технологията, за да може да си спестят разходи", обясни той.

По думите на госта в индустрията за компютърна графика има тенденция за обединяване на технологиите за висококачествено изобразяване и тези за получаване на резултат в реално време. “Това е тенденция, която ще продължава да се случва и е основна тема”, отбеляза той, като добави, че другата тенденция е за обобщаване на данните.

Митев разказа повече за разширяването на портфолиото на Chaos Group. Той посочи, че компанията вече има 20 индивидуални решения, които ще обедини в една екосистема.

“В момента слагаме фирмата в центъра на единна екосистема за визуализиране”.

По думите на госта от създаването си до момента компанията не е привличала капитал, растяла е органично и бавно, винаги е обслужвала една и съща индустрия.

“С новата стратегия, която ние обявихме на света преди няколко дни, заявяваме много по-голяма амбиция. Може да се окаже, че ще имаме нужда от външен капитал, за да я развиваме, но това вече е въпрос на преценка”.

Според Митев намирането на кадри в сектора е голямо предизвикателство, затова компанията активно ги създава.

“Индустрията е изключително специфична, намирането на готови кадри е на практика невъзможно”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.