В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Технологичните компании ще диктуват настроението на борсите

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 25.01.2021

15:31 | 25 януари 2021
Обновен: 15:31 | 25 януари 2021
Автор: Николета Рилска

Предстои големите технологични компании, предимно от САЩ, да представят своите отчети. Те ще определят и настроенията на борсите през следващите седмици. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Отчетите на технологичните концерни вероятно ще бъдат сравнително позитивни, тъй като пазарите сякаш бяха намалили очакванията си към тях, а в крайна сметка те са едни от големите печеливши от пандемията”.

Попов отбеляза, че тази седмица се очаква и заседание на Федералния резерв на САЩ. Той посочи, че подробности за бъдещата парична политика на централната банка ще има в четвъртък.

“Според анализатори ниските лихвени проценти ще бъдат запазени за дълго в еврозоната и Япония, но в САЩ може да настъпят промени”, отбеляза Попов. Той добави, че са вероятни и стъпки за намаляване на паричната подкрепа.

“Тази седмица предстои и публикуването на данните за брутния вътрешен продукт на САЩ - доста важен параметър за пазарите”.

Главният редактор коментира и водещите теми у нас.

"На фона на въвеждането на нови строги мерки срещу разпространението на коронавируса в редица европейски държави България се готви за разхлабване на ограниченията", заяви Попов.

“Алармиращ факт остава разпространението на новия вариант на Covid-19, който вече е в България”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.