В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Фондация Атанас Буров вече 10 години работи за подобряване на инвестиционната култура у нас

Георги Български, настоятел на Фондация Атанас Буров, основател и съорганизатор на лятно училище Инвестиции, В развитие, 03.09.2020

15:26 | 3 септември 2020
Обновен: 16:33 | 3 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Промяната по отношение на инвестиционната култура у нас е видима. Това мнение изрази Георги Български, настоятел на Фондация Атанас Буров, основател и съорганизатор на лятно училище Инвестиции, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Равносметката на госта от отбелязването на 10 години от създаването на лятното училище на Фондация "Атанас Буров" е, че има все по-добре подготвени кандидати, с по-високи изисквания, които дават конструктивна обратна връзка.

От разговора стана ясно, че бивши стипендианти са подкрепили инициативата и че все повече хора вярват в каузата финансово образование.

"Програмата става все по-популярна. Разглеждаме реални казуси в реална среда. Анализът на финансовите инструменти е сред част от темите. Друга важна тема е корпоративното управление. Студентите се научават да работят с Bloomberg терминала, както и да аналазират потенциални измами във финансови отчети", обясни гостът.

Като негативна тенденция Георги Български открои факта, че се "отваря ножицата" между очаквания и възможности на пазара на труда. По-подготвените според него успяват да се реализират при по-добри условия в чужбина.

"Положителното е, че след 10 - 20 г. тези хора могат да влияят на инвестиционната култура в България", допълни той.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.