В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Експерт: Тепърва икономическите данни ще дадат отражение върху енергийните пазари

Николай Кискинов, управляващ съдружник във "Владимиров Кискинов", В развитие, 12.08.2020

14:28 | 12 август 2020
Обновен: 15:20 | 12 август 2020
Автор: Николета Рилска

Тепърва ще видим отражението на икономическите данни върху енергийните пазари. Това каза Николай Кискинов, управляващ съдружник във "Владимиров Кискинов", в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки

Кискинов посочи, че цените на електроенергията на Българска независима енергийна борса остават сравнително непроменени спрямо миналата седмица

Той отбеляза, че данните за юли отчитат рекорден месец по отношение на изтъргуваните количества, като увеличението е от над 40% на годишна база. “Това до голяма степен се дължи на възобновяемите източници и дружествата на Българския енергиен холдинг”, уточни Кискинов. 

Друга тема, която гостът коментира, са послените промени в наредба Н-18, след като Министерство на финансите обяви, че ще предприеме мерки по отмяна на изискванията за отчитане на продажби чрез СУПТО (софтуер за управление на продажбите в търговския обект).

 

Кискинов посочи, че е необходимо реализацията на тези промени да се осъществи бързо, за да се види ефектът им веднага. 

“Големият въпрос остава по отношение на разходите, които бизнесът вече е направил за внедряване на новите изисквания”, добави експертът. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук