В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Европейските акции поевтиняват след нова порция финансови отчети

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 06.08.2020

12:55 | 6 август 2020
Обновен: 14:22 | 6 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се търгуват на отрицателна територия на фона на нова порция финансовия отчети на компаниите. Инвеститорите следят с внимание и дали ще бъде предоставен нов пакет от стимули заради коронавирусната пандемия. Това заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Междувременно златото се търгува за над 2000 долара за тройунция за трети пореден ден, докато доларовият индекс достигна двегодишно дъно“.

Д-р Иванова посочи, че паундът е поскъпнал спрямо еврото, след като Английската централна банка заяви, че не планира да затяга политиката, докато перспективите за инфлация не станат по-ясни.

АЦБ запази лихвите си без промяна на днешното си заседание, а очакванията са и за по-бавно от очакваното възстановяване. От банката предупредиха и за възможни рискове за понижение на лихвите под нулата.

„От Английската централна банка очакват БВП на Великобритания да се възстанови с 9% през 2021 г. За сравнение прогнозата през май беше за ръст с 15%“.

По думите на главния редактор на bloombergtv.bg петролът продължава да се търгува около петмесечния си връх. Една от причините за повишенията в цените на петрола в последните дни е по-големият от очакваното спад на на резервите на суров петрол в САЩ.

„Поевтиняването на долара също е подкрепящ фактор за цените на петрола“, обясни Магдалена Иванова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.