В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Европейските пазари празнуват историческата сделка на ЕС

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, „В развитие“, 21.07.2020

12:44 | 21 юли 2020
Обновен: 14:08 | 21 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции поскъпват до 4-месечен връх, а германските изтриха загубите си за годината. Еврото също достигна 4-месечен връх, след като лидерите на Европейския съюз се договориха по плана за възстановяване в историческа сделка, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Сред регионалните индекси най-добре се представя италианския бенчмарк, който преди обяд българско време се повишава с около 2%“.

Магдалена Иванова обясни, че и в понеделник настроенията на пазарите са били преобладаващо положителни заради растящите надежди за откриване на ваксина срещу коронавируса.

„В САЩ за пореден път впечатление направи интереса към технологичните акции, което прибави 2.51% към индекса Nasdaq Composite“.

„На фона на продължаващия възходящия тренд на капиталовите пазари анализатори предупреждават, че рисковите активи навлизат в опасна зона през следващите месеци“, каза още главния редактор на bloombergtv.bg.

Сред причините за подобни предупреждения по думите й са наближаващият край на положителните катализатори, включително края на сезона на отчетите, липса на очаквания да бъдат обявявани нови стимули и наближаващите избори в САЩ.

Д-р Иванова обясни още, че август и септември традиционно са възприемани като по-слаби за капиталовите пазари и препоръките на анализаторите са за повече кешови наличности през този период.

„На фона на доброто представяне на рисковете активи златото се търгува близо до 9-годишен връх, а среброто – на 4 годишен“, посочи редакторът.

Какви са очакванията за активите убежища в следващите месеци ще разберете от видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.