В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Инвеститорите дадоха заден ход преди сезона на отчетите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 14.07.2020

12:41 | 14 юли 2020
Обновен: 14:33 | 14 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдава се отстъпление на инвеститорите на световните пазари, докато се претеглят рисковете от предстоящия сезон на отчетите и икономическите последствия от нарастващия брой на заразените. Това заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Ясно се видя как се смениха изведнъж настроенията на американската борса в понеделник. Технологичните акции, след като по-рано се радваха на големи ръстове, финишираха със спад от поне 1.7%“.

По думите на д-р Иванова навлизането в техническа рецесия на сингапурската икономика, която отчете спад с 41.2% през второто спрямо първото тримесечие, е една от причините за помрачаване на настроенията в Азиатско-тихоокеанския регион.

„По отношение на петрола се наблюдава натиск върху цените за втори пореден ден заради притеснения, свързани с търсенето и на фона на очакваната среща на ОПЕК, на която по всяка вероятност ще бъде преразгледано ограниченото производство до края на годината“.

Главният редактор на bloombergtv.bg обясни, че във фокуса на пазарите през тази седмица е срещата на Европейската централна банка, месечният доклад на ОПЕК, данните за БВП на Китай, индустриалното производство в САЩ, както и продажбите на дребно и безработицата във Великобритания.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.