В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Инвеститорите са фокусирани върху възстановяването на икономиките

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на сайта bloombergtv.bg, В развитие, 09.07.2020

12:44 | 9 юли 2020
Обновен: 16:08 | 9 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите продължават да се фокусират върху възстановяването на икономиките и настроенията на пазарите са положителни към края на седмицата. Това заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на сайта bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Във фокуса на пазарите е и продължаващият за осми пореден ден възходящ тренд на китайския пазар на акции, като за този период от време е добавена пазарна стойност от над 1 трлн. долара“.

По думите на д-р Иванова ръстовете в Китай са подкрепени от статии в държавни медии, пишещи за бичия тренд на борсата.

По повод една от най-важните икономически новини от вчера – обявеният пакет от стимули във Великобритания главният редактор на bloombergtv.bg обясни: „Пакетът от стимули може да помогне за спасяването на лятото на Острова, но спасяването на икономиката ще бъде далеч по-трудна задача“.

„Успехът на пакета от стимули във Великобритания зависи от една голяма несигурност: дали правителството на Борис Джонсън може да предотврати втора вълна на пандемията“.

Според д-р Иванова втора вълна във Великобритания може да се отрази изключително негативно на икономика, която вече се сви с 25% през двата месеца до април.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук.