В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Капиталовите пазари заобикалят негативните сигнали за икономиката

Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 26.06.2020

13:14 | 26 юни 2020
Обновен: 13:51 | 26 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Капиталовите пазари отчитат повишения в края на седмицата, заобикаляйки негативните сигнали за икономиката, включително за нарастване на случаите на заразени с коронавирус и снижените очаквания от страна на Международния валутен фонд. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки

„Виждаме опит за балансиране между бичите и мечите настроения сред инвеститорите“.

По думите на Магдалена Иванова щатските пазари са подкрепени от новината, че федералната комисия за застраховка на депозитите ще позволи на банките да правят по-лесно големи инвестиции във фондове като фондове за рисков капитал. Тя каза още, че освен това те няма да са длъжни да заделят пари за трейдъри с деривати между различни филиали на една и съща компания, което потенциално може да освободи повече капитал.

„В Азия търговията в петък също се случваше на зелена територия въпреки ограничените обеми заради почивния ден в Китай“.

„Пазарите определено не са притеснени от предупрежденията на МВФ, че акциите и други рискови активи може да пострадат от втора вълна на разпродажби, ако коронавирусът продължи да се разпространява, бъдат наложени отново блокади или има нов пик в търговското напрежение“, коментира д-р Иванова. 

По отношение на петрола редакторът обясни, че цените в края на седмицата вървят нагоре, въпреки че на седмична база се наблюдава спад. Иванова посочи, че има оптимизъм по отношение на търсенето, въпреки растящите запаси в САЩ.

Вижте видео материал с целия разговор. 

Видеа с всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук