В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Онлайн потреблението на българите отразява живота им в социална дистанцираност

Деница Котева, търговски мениджър в OLX България, В развитие, 15.05.20

15:02 | 15 май 2020
Обновен: 21:09 | 4 юни 2020
Деница Котева, търговски мениджър в OLX България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има 15% увеличение на ангажираността в платформата за електронна търговия OLX. Най-търсените категории са тези, които са пряко свързани с времето, прекарано вкъщи. Това каза Деница Котева, търговски мениджър в OLX България, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.  

По думите ѝ категориите “Спорт и хоби”, “Електроника” и “Дом и градина” отбелязват ръст спрямо същия период на миналата година. 

Котева обясни, че се е повишило търсенето на стоки, свързани с работата от вкъщи и дистанционното обучение - лаптопи, слушалки, мишки.  

“Въпреки предизвикателството да работиш от вкъщи, хората намериха време и да направят дома си по-уютен. Наблюдаваме ръст в търсенето на стоки за дома и градината”.  

Котева добави, че много сериозен удар са понесли категориите, свързани с пътуване, защото хората няма как да планират пътуване в неясна обстановка.  

“Друга категория, която понесе удар е “Недвижими имоти”. Въпреки че хората продължават да разглеждат обяви, те все още се страхуват от физическия контакт, а и имат очакване, че кризата ще намали цените”.  

По отношение на категорията "Работа”, Котева посочи, че е налице намаляване на предлагането и увеличаване на търсенето заради съкращения в бизнеси, пряко засегнати от вируса.  

Кои бизнеси използват платформата? Как OLX ги подпомага? Как сайтът се справя със спекулата с цените на различни продукти?  

Целия разговор вижте във видеото. 

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.