В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Анализатор: Кризата при петрола ще продължи поне до края на второто тримесечие

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 22.04.2020

12:55 | 22 април 2020
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кризата на петролните пазари едва ли ще бъде разрешена през идните седмици, вероятно ще продължим да наблюдаваме такива цени на петрола. Това каза форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“За да видим повишение на цените, трябва да има изключително огромно свиване на продукцията, защото световното търсене на петрол е спаднало с 30%... Това обаче не е толкова просто”, посочи Митренцев.

“Очаква се кризата на петролните пазари да продължи поне до края на второто тримесечие”.

Анализаторът коментира и динамиката на международните борси в сряда. Той отбеляза, че почти навсякъде търговията е на зелено днес.

“Наблюдаваме корекция на третия ден от петролната криза на фондовите пазари”.

Митренцев отбеляза, че докато липсват реални мерки за облекчаване на рестрикциите срещу коронавируса, трудно ще има и големи движения на пазарите.

По думите на анализатора на валутните пазари най-значителни са движенията при британската лира, която се възстановява от 1.14 паунда за долар в края на март до ниво от 1.24 паунда за долар.

Той обясни, че това се дължи на очакванията преговорите за Brexit да бъдат отложени, което може да доведе до по-благоприятна сделка за Великобритания.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” може да гледате тук