В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Revetas Capital стъпва и в по-малките градове у нас

Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на Revetas Capital, в предаването В развитие, 24.03.2016

13:44 | 24 март 2016
Автор: Севделина Илиева
Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на лондонския инвестиционен фонд Revetas Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на лондонския инвестиционен фонд Revetas Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента разглеждаме няколко потенциални сделки в офисния сектор и търговията на дребно в по-малките градове. Интересуваме се от сделки в Пловдив, Бургас и по Черноморието. Нашата стратегия е да работим съвместно с местните банки и местните собственици на имотите и да помогнем за преструктурирането и рекапитализирането на тези имоти. Това заяви Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на лондонския инвестиционен фонд Revetas Capital, в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. Фондът притежава City Centre Sofia, а наскоро придоби и намиращия се до летище София складов и офис комплекс Sofia Airport Centre.

Централна Европа като цяло ще расте, София е важна част от това и ние сме на правилното място в правилното време. Това са два от най-добрите имота в София. 

Според Асимакопулус София има интересна икономика, а бизнесът с аутсорсинг се разраства много бързо. По думите му именно той ще подкрепи растежа в региона. 

Бизнесменът даде детайли за придобиването на SAC.

След като придобихме компанията, се ангажирахме да инвестираме милиони евро. Заедно с банката преструктурирахме целия дълг така, че компанията да има перспективна база. Планираме да започнем строителство след 6 месеца на нови офис сгради.

Асимакопулус изрази очаквания през следващите две години да има 8-10% увеличение на нивата на наемите на офис и търговските центрове. Той каза още, че София е много привлекателна дестинация за инвеститорите, като за това спомага непрекъснато развиващата се инфраструктура. 

Целия разговор може да видите тук: