В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Даниела Пеева: Расте прозрачността в областта на устойчивото развитие и екологията

Даниела Пеева, председател на УС на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, В развитие, 20.12.2019

13:44 | 20 декември 2019

Добрият професионалист във връзките с инвеститорите трябва да е изключително комуникативен и комбинативен, за да може да работи както с инвеститорите, така и с мениджмънта на компанията, която представлява. Той трябва да бъде и високо образован в областите, които обхваща професията, сред които маркетинг, финанси, корпоративно право и комуникации. Това каза Даниела Пеева, председател на Управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ), директор Връзки с инвеститорите на "Монбат" АД, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Гостът разясни, че има компании, които полагат големи грижи за своите инвеститори, и други, които неглижират дейността на специалистите по Връзки с инвеститорите.

„Увеличават се компаниите, които ценят своите инвеститори, разнообразява се и палитрата от номинирани кандидати“.

Пеева сподели, че общността на АДВИБ е изключително активна с над 120 членове от големи и малки компании.

Тя коментира и темата за корпоративната прозрачност на бизнеса в страната.

„Голяма част от компаниите представят информацията, тъй като тя се изисква, а не влагат в нея допълнителен аспект, който би могъл да им осигури предимства“.

Според Даниела Пеева тенденцията е за повишаване на прозрачността в областта на устойчивото развитие и екологичните аспекти, като според нея именно младите инвеститори биха наложили подобна тенденция.

Гледайте целия разговор във видеото.