В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Защо германска медийна компания избра да инвестира в България?

Андрей Бъчваров, управител на "Бика Сървисис"; Тодор Гигилев, изпълнителен директор на "Дриймикс", В развитие, 06.12.2019

20:25 | 6 декември 2019

Германската медийна компания ProSiebenSat.1 откри развоен център в София. Той ще работи по иновативен продукт, който ще конкурира компании като Netflix и Amazon на местно ниво.

Компанията избра България сред конкуренция от Португалия и Украйна, Германия. България успя да докаже, че е способна да създава продуктови решения. Страната ни се превърна в локация, която предлага освен IT изпълнители и IT създатели. Това каза Андрей Бъчваров, управител на "Бика Сървисис" в интервю за Вероника Тонева, излъчено в предаването „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова.

На първо място хората в България са много проактивни да генерират идеи, етиката на работа е на високо ниво. Мисленето на българина се доближава до това на европейците. Създаването на иновация само по себе си е трудно нещо и човекът, който я създава иска да премахне всички граници и рискове. Това заяви от своя страна Тодор Гигилев, изпълнителен директор на "Дриймикс".

Той обясни, че на чуждите компании им излиза по-евтино да работят в България.

„От една страна е намаляването на цената, но друг фактор е и самото качество у нас.“

„Интересът възникна заради други успехи на страната. България вече има поредица от успешни продуктови опити като системи, платформи и решения, изпълняващи конкретна цел“, разясни Бъчваров.

Според Гигилев бъдещето е в мобилните устройства, чрез които по всяко време човек може да стигне до всяко съдържание, което е интересно за него.

„Мобилното устройство ти дава възможност да гледаш съдържание, където и да си, свободата да избираш самото съдържание и да можеш да дадеш обратна връзка".

Двамата гости разказаха за интерактивността на телевизията в бъдеще, при която потребителят може веднага да получи обратна връзка от съдържанието, което гледа.

Гледайте цялото интервю във видеото.