В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Високото качество на храната е гарантът за интереса към италианската кухня

Роза Кузмано, главен секретар на Италианската търговска камара в България, В развитие, 15.11.2019

20:52 | 15 ноември 2019
Обновен: 20:52 | 15 ноември 2019
Роза Кузмано, главен секретар на Италианската търговска камара в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Роза Кузмано, главен секретар на Италианската търговска камара в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Италианският вкус е изключително познат и чист, а кухнята на страната е изключително следвана. Постигаме го с качеството на храната. Това е фокусът и в Седмицата на италианската кухня по света, разкри Роза Кузмано, главен секретар на Италианската търговска камара в България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Темата на Четвъртата седмица на италианската кухня

"Седмицата на италианската кухня по света е инициатива на Министерството на външните работи, образованието, културата и земеделието на Италия. Случва се в рамките на международно сътрудничество и с помощта на институции", подчерта Роза Кузмано.

"Тази седмица е посветена на възпитанието и културата към здравословно хранене. С област Калабрия си сътрудничим по проекта".

"Тази година Италианската търговска камара в България реши да се осъществят инициативи от хранително-вкусов характер и промоция на туризма", отбеляза гостът.

Роза Кузмано сподели, че главните акценти на тези срещи са хранително-вкусовите продукти на региона и самите му туристически забележителности, както и сертифицираните ресторанти с марка за италианско гостоприемство.