В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Предизборните кампании у нас са все по-напредничави

Доц. д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ, В развитие, 29.10.2019

20:09 | 29 октомври 2019
Доц. д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ,. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Доц. д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ,. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предизборните кампании на политическите сили у нас са станали много по-напредничави по отношение на комуникацията. Те са различни на различните места. Звучи логично на пръв поглед предвид местния вот, но досега се водеха партийно-централни кампании, а сега има все сериозно вслушване в местните проблеми. Търсят се и личности, които кореспондират със спецификата на отделните региони, коментира доц. д-р Евелина Христова, преподавател в НБУ, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Според Евелина Христова основният пропуск на повечето политически кампании напоследък е, че големите централи не успяват да влязат в крак с модерното време.

"Липсваше разяснителна информационна кампания за функцията на местната власт".

Христова подчерта, че фигурата на кандидата за кмет остава на преден план, а тези, които задават политиките, са в сянка, макар сред тях според нея да има много качествени лица. Преподавателят в НБУ смята, че най-вероятно това е и сред причините преференциите да не се ползват толкова от избирателите.

"Имаше много смислени прояви и предлагане на конкретни решения на проблеми, но в същото време и разтегливо политическо говорене по принцип".

Изтърка ли се думата "промяна" като лозунг?

Доц. д-р Евелина Христова счита, че думите "статукво" и "промяна" напоследък са насочени за или против две, три политически формации.

"Време е за позитивна политическа кампания. Добре е да се говори искрено, прозрачно и конкретно".

Евелина Христова отбеляза още, че трябва да се разбере дадената целева аудитория относно демографията и психографията на отделните региони.