В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Как дигитализацията променя дейността на счетоводителите?

Стефан Димитров, управляващ директор на TMF Services и член на Асоциацията на сертифицираните експерт-счетоводители – АССА, В развитие, 18.10.2019

20:21 | 18 октомври 2019

Дигитализацията променя очакванията към счетоводителите. Те се превръщат в свързващо звено между хората, които развиват нови технологии, и внедряването им в бизнеса. Това каза Стефан Димитров, управляващ директор на TMF Services и член на Асоциацията на сертифицираните експерт-счетоводители – АССА, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Тенденция в последните години е да се очаква от счетоводителите да имат много добро разбиране по отношение на технологиите“, посочи Димитров.

„Има очаквания счетоводителите да са много близо до хората, които разработват новите технологии, за да могат да подсигурят, че те съответстват на всички законодателни изисквания, спазени са всички норми“.

„Дигитализацията води до промени и на някои етични норми, като повишава риска за спазването им“, коментира гостът.

Според него технологиите не са заплаха за работата на счетоводителите.

„Очакванията по-скоро са, че технологиите наистина ще помагат - ще изместят повтаряемата ръчна работа и ще остане тази, свързана със спазването на законодателството и специфичните изисквания“.