В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Прогноза: Пазарите ще останат волатилни поне до изборите в САЩ през 2020 г.

Красимир Йорданов, KY Research, В развитие, 14.10.2019

19:14 | 14 октомври 2019
Красимир Йорданов, KY Research. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Красимир Йорданов, KY Research. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едва ли между Вашингтон и Пекин ще има постигната дори частична търговска сделка до изборите в САЩ през 2020 г. Така Красимир Йорданов, KY Research, коментира изхода от последния кръг разговори между Вашингтон и Пекин в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.  

“Ще има волатилност на пазарите поне до президентските избори в САЩ през 2020 г.”.

Според Йорданов чисто икономически няма да настъпи никаква промяна след последните развития в търговската война, тъй като “компаниите, знаейки че няма трайна сделка, не биха развързали портфейлите си за дългосрочни инвестиции”.

Гостът коментира и предстоящия сезон на отчетите в САЩ. По негово мнение е възможно да има корекции на прогнозите на големите компании за следващата година.

“Промяната ще е в посока надолу поради това, че производственият сектор вече в почти цял свят е в рецесия, предстои да видим дали тя ще се прехвърли и в сектора на услугите”, отбеляза той.

“В последния месец пазарите почнаха да обръщат внимание на макроикономическите данни. При липса на развитие на търговските войни, те все повече ще натежават върху цените на акциите”.

Според госта от търговска сделка вече необходимост имат както САЩ, така и Китай. Той отбеляза, че от последните икономически данни е видно, че негативите от търговската война започват все по-осезаемо да се разпространяват и към американската икономика.

“Китайците пък са изключително зависими към износа, защото икономиката им е много задлъжняла. Има доста големи ексцесии в отделни сектори в китайската икономика, които се отразяват в целия свят”, добави той.