В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Patria Land залага на трансфер на технологии и местно производство на оръжия

Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land, В развитие, 01.10.2019

15:43 | 1 октомври 2019
Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Работим в България от много години и сме провели много срещи с представители на различни компании, които могат да осигурят местното производство на оръжейната система. Това каза Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

Patria Land е една от четирите компании, допуснати в битката за модернизация на българските Сухопътни войски. Целта е окомплектоване с бойна техника на високо военно-техническо ниво в съответствие със съвременните изисквания за бойна ефективност в страните членки на НАТО.

"Ние можем да предоставим ефективен трансфер на технологии на България. Така оръжейната система ще бъде произвеждана в България от български компании с български служители. Имаме подобен опит в 4 страни".

"От наша гледна точка е естествен процес, че технологиите ще бъдат предоставени на българската армия под контрола на държавата", коментира той.

"Нашите системи са достъпни за употреба, поддръжка и закупуване. Оръжейната система е много е надеждна, което води до ниски оперативни разходи по време на нейния живот".

"Ще предоставим технологичния трансфер и ще осигурим местно производство. Оръжията, машините, оборудването за учения ще бъдат предоставени на български компании", заяви Райколайнен.

„Уверени сме, че ще изпълним всички изисквани за местно производство. Това са прекрасни бизнес възможност за българската промишленост“.

"Много добре разбираме, че армията и военните имат оперативни концепции. Готови сме да предоставим това, което се изисква от нас. В също време знаем, че има определен бюджет от правителството и ще се съобразим с него" допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.