В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Защо TAG се включва на по-късен етап в конкурса за модернизация на Сухопътните войски?

Аспарух Пилософ, представител на TAG за България, и Робърт Паздерка, главен изпълнителен директор на TAG, В развитие, 01.10.2019

14:42 | 1 октомври 2019
Снимка: Аспарух Пилософ, представител на TAG за България
Снимка: Аспарух Пилософ, представител на TAG за България

Вярваме, че България може да бъде чудесна възможност за нас. Да дойдем в България и да произвеждаме тук е сравнително нова идея. Тя дойде, след като страната обяви закупуването на изтребители F-16. Така Робърт Паздерка, изп. дир. на TAG, коментира искането на американската компания The Armored Group (TAG) да се включи в актуалната процедура по избор на доставчик на бойни машини за нуждите на Сухопътните войски през май 2019 г. по време на среща с българските медии. 

“Не зависи от нас дали ще дойдем, а от българското правителство”, коментира Паздерка.

„Това, което се стремим да предложим и всъщност предложихме официално на българското правителство, е не само правото да се произвежда, но и изключителни права за продажба на европейския пазар“, посочи Аспарух Пилософ, представител на TAG за България.

“Нашето предложение идва твърде късно, за да бъде разгледано в процеса на конкурса… Но смятаме, че технологичните предимства, които MASTIFF и другите машини поставят на масата, биха били достатъчни, за да бъдат сериозно разгледани”.