В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Успехът в Деня на акциите на БФБ е в привличането на нови клиенти

Иван Такев, изп. директор на БФБ, „В развитие“, 13.06.2019 г.

19:36 | 13 юни 2019
Обновен: 22:41 | 5 юни 2020
Иван Такев, изп. директор на БФБ, „В развитие“, 13.06.2019 г.

Изминалият Ден на акциите на Българската фондова борса (БФБ) донесе 7 пъти повече сделки от обичайното, макар и не това да е основната цел, коментира изпълнителният директор на борсата Иван Такев в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Инициативата има за цел да привлече повече нови клиенти и индивидуални инвеститори. Това е и най-големият плюс от нея“.

Основно в Деня на акциите са се търгували две-три компании, чиито имена изпълнителният директор на БФБ не пожела да спомене по обясними причини. Това се е превърнало в традиция през изминалите пет години, откакто се провежда инициативата.

„Недвижимото имущество е начин за съхраняване на богатството в манталитета на българина. Това е и причината за неособено високия интерес към фондовите борси. Към нас за съжаление най-често се обръщат хора, които търсят бързо забогатяване“.

Капиталовите пазари в световен мащаб бележат някаква трансформация и това до известна степен обяснява застоя не само у нас, но и почти навсякъде по света, казва още Такев.

Целия разговор може да видите във видеото.