В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Технологичният сектор отново води спада на пазарите в САЩ

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, „В развитие“, 12.06.2019 г.

20:15 | 12 юни 2019
Обновен: 14:00 | 6 юни 2020
Снимка: Pixabay

Американските акции поевтиняват, като технологичният сектор води в спада. Търговското напрежение засенчва оптимизма, че охлаждащата се основна инфлация на САЩ ще засили основанията на Фед да съкрати лихвите. Всичко това става, докато централните банки по света разхлабват все повече паричната си политика. Това стои в основата на пазарния коментар на Ренита Янг от Bloomberg Ню Йорк.

„Суровият петрол поевтиня под 52 долара за барел до най-ниското си ниво от седмица, а запасите му се увеличават допълнително. Не е изненадващо, че златото е нагоре. Апетитът към активи-убежища се увеличава“.

Производителите на чипове са сред най-зле представящите се днес, продължава Янг. Защитните сектори, като комуналните услуги, са сред най-добре представящите се.

„Акциите на Micron Technologies и AMD поевтиняват. AMD е основният доставчик на чипове за новата конзола за видеоигри на Microsoft“.

MagnaChip увеличи прогнозите си за печалбата през второто тримесечие. В резултат акциите ѝ поскъпват, казва още Янг. Акциите на Dave & Buster падат с до 20% и достигат дъно за годината след разочароващи продажби за първото тримесечие.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.