В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Акциите на GM, Ford и Fiat Chrysler потънаха с поне 4%

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 31.05.2019 г.

20:19 | 31 май 2019
Производство на Chevrolet Sonic Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg
Производство на Chevrolet Sonic Снимка: Jeff Kowalsky/Bloomberg

Американските акции са се насочили към най-лошия си ден от годината, докато търговските войни срещу Мексико и Китай се засилват, казва Ренита Янг в традиционния си пазарен коментар.

„Китай подготвя черен списък на чуждестранни компании, които обвинява, че са засегнали интересите ѝ. Това се случва в допълнение към заявеното по-рано тази седмица от Пекин, че е възможно да преустанови износа си на редки метали“.

Тези новини оказват натиск върху пазарите за месеца, продължава Янг. Индексът S&P 500 се насочва към най-лошата си седмица от световния срив на акциите през декември.

„Производителите на автомобили повеждат в спадовете, отново понасяйки основния удар в кръстосания огън на търговската война. Акциите на GM, Ford и Fiat Chrysler потънаха с поне 4%, докато Тръмп заплашва да наложи увеличаващи се мита срещу Мексико заради спор за границата“.

Мексико е ключов хъб за автопроизводителите и митата може да увеличат разходите за почти всеки един голям производител, казва още Ренита Янг.

„Big Lots увеличи прогнозата си за печалбата на акция за цяла година и надхвърли очакванията. Акциите на GAP поевтиняват най-много от 2016 г. след като съобщи спад на продажбите“.

Целия пазарен коментар може да видите по-горе.