В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Балонът ще се спука при всички класове активи

Иво Благоев, изп. директор на Астра Асет Мениджмънт, „В развитие“, 05.04.2019 г.

20:11 | 5 април 2019
Обновен: 12:51 | 4 юни 2020
Иво Благоев, „В развитие“, 05.04.2019 г.

„Това, което аз знам, е, че ние сме в края на икономическия цикъл, което означава, че дали след 3, 6, 12 или дори повече месеца, нещата ще се обърнат“, това казва изпълнителният директор на Астра Асет Мениджмънт Иво Благоев за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

С други думи – балонът с повишаването във всички активи ще се спука, но не е ясно точно кога, от където идва и интересът към облигационните пазари в последно време.

„Това, което наблюдавахме през последните 3 месеца, изненада повечето инвеститори, защото видяхме едно феноменално възвръщане на цените на акциите, което доведе до покачване на цените на облигациите и намаляване на доходността“.

До преди няколко месеца очакванията бяха, че Федералния резерв ще увеличи основния лихвен процент за банките, но това не се случи. Наблюдаваме точно обратното, отчита анализаторът.

„Президентът (на САЩ Доналд) Тръмп може би беше най-гръмогласен в оценката си за дейността на Федералния резерв по отношение на вдигането на лихвата. Той беше гръмогласен, когато повишаването на лихвата от страна на Федералния резерв и повишаването на лихвите на облигационния пазар доведе до рязък спад на цените на фондовата борса, на акциите“.

Пълният анализ на изп. директор на Астра Асет Мениджмът вижте във видеото.