В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Европейският скептицизъм подхранва консерваторите, според „Милениум клуб“

Любослава Кирилова и Калоян Буковски, „Милениум клуб“, „В развитие“, 05.04.2019 г.

15:33 | 5 април 2019
Обновен: 04:19 | 2 юни 2020
Любослава Кирилова и Калоян Буковски, „В развитие“, 05.04.2019 г.

Целта на най-младата европейска коалиция „Път на младите“, част от която е „Милениум клуб“, иска да промени тенденцията за налагане на европейски консерватизъм, засягайки редица важни теми в европейската си предизборна кампания. Любослава Кирилова и Калоян Буковски от „Милениум клуб“ очертават визията на коалицията в предаването „В развитие“ с водещ Николай Кръстев.

„Европейският съюз (ЕС) е система, която не работи оптимално, а е спряла по средата на своето развитие. От Световната криза насам се е превърнал в орган за реакции на кризисни ситуации. Ние ще представим две различни визии, за да говорим за една по-различна Европа“, казва Буковски.

През последната година в ЕС се надига доста силна вълна от консерватори, които се възползват от проблемите на малкия човек и нуждата му да намери виновник за своето собствено нещастие.

„В Европа се надига вълна на популизъм и национализъм“, коментира Кирилова.

Предизборната кампания в България е изместила сериозно фокуса си, тъй като трите водещи политически сили по-скоро тестват електоратите си за предстоящите местни избори през есента, отколкото да влагат усилия за издигане на силни фигури за Европарламента, обобщават членовете на „Милениум клуб“.

Целият разговор с Любослава Кирилова и Калоян Буковски можете да чуете във видеото.