В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Акциите на Renault поскъпват заради потенциалното сливане с Nissan

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 27.03.2019

14:24 | 27 март 2019
Обновен: 19:05 | 4 юни 2020
Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар (вляво) и президентът на Nissan Хирото Сайкава (вдясно). Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Европейските акции поевтиняват след разнопосочна сесия в Азия, а индексите Stoxx 600, Dax и FTSE100 са надолу с 0,3%. Акциите на автомобилната компания Renault поскъпнаха с над 2%, след като Financial Times съобщи, че компанията ще преговаря за сливане с Nissan през идните 12 месеца. Това каза Сандра КилхофBloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.

"Това ще е първата стъпка към създаването на по-голям автомобилен концерт и ще включва голям залог и от двете компании за Fiat Chrysler според вестника".

Междувременно акциите на Debenhams поскъпнаха силно в Лондон, след като Sports Direct обяви, че обмисля оферта от 61.4 млн. паунда за придобиване на веригата, заяви тя.

"Sports Direct също каза, че иска Debenhams незабавно да прекрати преговорите си за рефинансиране".

Акциите на Swedbank поевтиняха с над 6% в Стокхолм, коментира Килхоф.

"Шведският кредитор е разследван от прокурорите относно търговия с вътрешна информация. Това се случва след появилата се информация, че банката може би е подвела щатските следователи относно съмнителни трансакции".

Вижте целия пазарен коментар във видео материала.