В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

ЕП предлага да бъде създадена надеждна стратегическа енергийна инфраструктура в ЕС

Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 12.03.2019

20:00 | 12 март 2019
Обновен: 12:26 | 5 юни 2020
Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В свой доклад „За политическите отношения между Европейския съюз и Русия“ Европейската комисия (ЕК) препоръча спирането на проекта „Северен поток 2“, тъй като газопроводът засилва зависимостта на Европейския съюз (ЕС) от Русия. Това каза Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, в пряко включване от Страсбург за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„ЕП предлага да бъде създадена надеждна стратегическа енергийна инфраструктура в ЕС, която да предпазва страните членки и партньорите на блока от руските хибридни действия“.

Кръстев коментира и посещението на британския премиер Тереза Мей в Страсбург в понеделник. Той отбеляза, че Мей и Брюксел са постигнали съгласие за създаването на обща правна система към споразумението за напускане на Великобритания от ЕС.

Задава се и въпросът дали Великобритания, или ЕС спечелиха повече от сделката за Brexit, посочи още Кръстев.

„Коментарите в Страсбург са разнопосочни, за момента преобладават тези, че Кралството е загубило от преговорите с блока, тъй като е изпуснало стратегически точки в момента на разговорите си с европейските високопоставени представители“.

Очаквайте видео материал с целия разговор.