В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Израел – новият технологичен и икономически хъб

Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, „В развитие“, 07.03.2019

20:15 | 7 март 2019
Обновен: 20:40 | 7 март 2019
Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Световната конференция по дигитализация, киберсигурност и нови технологии 2019 OurCrowd Global Investors Summit е напът да таргетира Израел като държава, в която се създава един своеобразен технологичен и икономически хъб, в който могат да бъдат привлечени инвестиции от различни области, свързани с подобряването на обществения живот. Това разказа Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria, в пряко включване от форума в Израел за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Кръстев отбеляза, че част от изследванията, правени в Израел, са подготвени са нуждите на военните в страната.

Идеята е тези постижения от всички сфери на науката да се използват за подобряването на качеството на обществения живот“.

Кръстев отбеляза, че в страната, при изключително строги мерки, вече е легализирано отглеждането на медицински канабис, използващ се за лечение при болестта на Алцхаймер, както и други сериозни заболявания, за чието лечение човечеството търси различни варианти.

В сектора на обществения транспорт вече има компании, разработващи проекти за автономност на градския транспорт, като в момента те са на тестово ниво, отбеляза още водещият на „Светът е бизнес“.

Лидери, които желаят да работят с Израел и да усъвършенстват технологиите си на базата на познанията на страната, са САЩ, Корея, Китай, добави Кръстев.

Форумът има и друга роля – той даде възможност на бизнеса да бъде още по-обединен, още по-свързан... В днешния технологичен свят киберсигурността е от водещо значение и присъстващите на събитието си дават ясна сметка за рисковете, пред които развитието на технологиите ни изправя“.

Вижте целия разговор във видео материала.