В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

България има потенциал да стане хъб на финтех индустрията в Източна Европа

Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация, В развитие, 19.02.2019

19:19 | 19 февруари 2019
Обновен: 19:19 | 19 февруари 2019
Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Финтех компаниите изработват продукт, който е с висока добавена стойност, каквато българската икономика няма. В момента България се оформя като хъб на финтех индустрията за района на Балканите. Имаме потенциал да станем център за цяла Източна Европа. Това коментира Светослав Димитров, член на УС на Българската финтех асоциация, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Поради това работим върху правилното структуриране на регулаторните рамки. САЩ продължава да е мястото, където финтех индустрията е най-добре развита, Азия обаче изпревари Европа. В Европа продължаваме да виждаме тази тенденция за свръхрегулация, която пречи. САЩ и Азия имат по-либерални регулации спрямо инвеститорите. Европа е традиционно консервативна и заради това не успява да ги настигне".

Наложеният начин да си платиш онлайн услуга, доставка в България е чрез наложен платеж, твърди членът на УС на Българската финтех асоциация. "Съвременният похват изисква дигиталния път на парите. Платежните системи отчитат получаването на плащането", допълни Димитров.

Вижте повече във видео материала.