В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Технологиите ще подобрят качеството на услугите през 2019 г.

Глен Фицджералд, главен технологичен директор продуктов бизнес в Fujitsu за Европа, Близкия изток, Индия и Африка, В развитие, 13.02.2019

19:31 | 13 февруари 2019
Обновен: 19:36 | 13 февруари 2019
Глен Фицджералд, главен технологичен директор продуктов бизнес в Fujitsu за Европа, Близкия изток, Индия и Африка. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Глен Фицджералд, главен технологичен директор продуктов бизнес в Fujitsu за Европа, Близкия изток, Индия и Африка. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има три елемента в трансформацията в публичния сектор, като първият е ефективността. Технологиите позволяват по-бързото осъществяване на услуги, събиране на данъци, издаване на регистрация на автомобил. Това каза Глен Фицджералд, главен технологичен директор продуктов бизнес в Fujitsu за Европа, Близкия изток, Индия и Африка, в предаването  "В развитие" с водещ Вероника Денизова. Задачата на правителството може да е много по-улеснена, коментира той.

Вторият елемент е предоставянето на услугите и неговата ефективност, обясни Фицджералд.

"Изкуственият интелект и интернет на нещата могат да подобрят значително качеството при предоставяне на здравни услуги".

Гражданите очакват правителството да се възползва от подобни технологии, за да може да предоставя съществуващите услуги по-добре, допълни гостът.

"Третата област са услуги, които досега не са били предоставяни. Това се отнася за по-бавноразвиващи се области, когато е нужна иновация за разработката на услуги".

Пример са автономните автомобили, които скоро ще се движат масово по пътищата, отбеляза той.

"Водещ риск от новите технологии е кибер сигурността. Нарастващото използване на устройства в ежедневието ни ще създаде условия за електронни атаки, каквито преди не са съществували".

Гледайте видео материал с целия разговор.