В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Честните избори във Венецуела са невъзможни, докато Мадуро е на власт, смята опозиционен активист

Естефания Мелендез, активист на опозицията във Венецуела, В развитие, 08.02.2019

15:16 | 8 февруари 2019
Обновен: 15:21 | 8 февруари 2019
Естефания Мелендез, активист на опозицията във Венецуела. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Естефания Мелендез, активист на опозицията във Венецуела. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Николас Мадуро е облечен в було от нелегалност от момента, в който взе властта. Президентските избори, които Мадуро спечели, са облечени в измама. Това каза Естефания Мелендез, активист на опозицията във Венецуела, в интервю за репортера Цветан Кръстев, излъчено в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

Опозицията във Венецуела е била много ограничена заради репресиите и преследванията от правителството, коментира тя.

„Венецуела е разрушена. Режимът разкъса страната. Възстановяването ще струва много работа. В този смисъл аз съм голям оптимист, искам да гледаме към бъдещето и напред. Има млада генерация, която е изключително зряла политически“.

Не може да започнем да гледаме към бъдещето, докато този режим продължава да е на власт, тъй като във Венецуела няма политическа свобода, отбеляза Мелендез.

„Редица държави призовават за провеждането на свободни избори. Трябва да се знае, че докато този режим е на власт това е невъзможно. Поради това е необходимо да се подкрепи правителство на прехода“.

Целия разговор може да проследите във видео материала. Втората част от интервюто ще бъде излъчена в предаването "В развитие" от 19:30 часа. В нея Мелендез ще говори за петролната индустрия, твърденията, че правителството планира да изнесе 20 тона злато от резерва, както и за други важни теми.