В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Acronis отвори своя развоен център в София

Инвестиции до 50 млн. долара и екип от 300 служители планира компанията в следващите 3 години

22:15 | 19 октомври 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria


Високотехнологичната компания Acronis отвори своя развоен център в София.  В следващите 3 години се планират инвестиции в размер до 50 млн. долара и разширяване на инженерния екип до 300 служители. Основният фокус на дейността ще бъде върху компютърната сигурност и защитата на данни в мрежата. 

През последните години Acronis се превръща в разпознаваемо име за всички онези компании, които търсят радикален отговор за подобряването на киберсигурността и информацията си. Продуктите й днес се използват в стотици държави, а потребители на технологичните й решения са 5 млн. души и 500 хил. фирми по целия свят.

Новият й офис в София ще е ключов за иновативните разработки на компанията и нейните проекти в областта на информационната безопасност.

"Ще изградим офис с помощта на хора, които ще наемем от България е региона. България е в центъра на един добър регион, което ще бъде използвано от нас. Екипът ще бъде попълнен обаче и с хора от различни краища на света. Целите ни тук са да достигнем бройка от 300 служители за следващите 24 месеца. Ако задминем този резултат би било страхотно. Имаме високи критерии по отношение на възможностите, образователния ценз и експертизата на хората, които искаме да наемем. Търсим софтуерни инженери, компютърни инженери, експерти в облачните технологии и криптирането, в киберсигурността и други нови технологични тематики." 

Това каза Сергей Белоусов, основател на Acronis и поясни, че компанията е уверена, че ще намери необходимите й специалисти тук.

Вижте целия репортаж във видео материала.