В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Lem International разширява дейността в България

Франк Рехфелд, изпълнителен директор на Lem International, В развитие, 11.09.2018

22:00 | 11 септември 2018
Обновен: 17:46 | 21 септември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес средата на България все още не е толкова интересна за нас и не представлява кой знае какъв фокус, защото се занимаваме с производствена дейност във вашата страна. Но се надяваме в бъдеще интеграцията ви в Европа да доведе до нови бизнес възможности. Това, което виждаме в България в последните пет години, откакто сме тук, е, че работим с изключително амбициозен и висококвалифициран екип, коментира Франк Рехфелдизпълнителен директор на Lem International в предаването "В развитие".

"Планираме да се разраснем тук, защото средата наистина предполага това. Започнахме да работим с много млад и неопитен екип в страната, който трябваше тепърва да покрие някои от стандартите, които бяхме заложили. За последните 5 години наблюдавам изключително висок прогрес в работата на българите тук. Все още има какво да се желае за постигане в следващите пет години, но съм оптимист – България притежава всичко, което се желае."

"Може би най-голямото предвизвикателство е бързо да бъдат намерени добри и подходящи хора за дейността. Това е проблем, който засяга цяла Европа. Надявам се, че ще намерим начин да убедим хората тук колко положителни неща има в това да работиш за международна компания, която функционира като едно семейство. Създадохме контакти, които ще бъдат полезни за нашия бизнес тук. Имахме контакти с посолството, с швейцарския външен министър, с Швейцарско-българската търговска камара. С нея работим за допълнителното ограмотяване чрез специална програма."

Трябва да привлечем още образовани и мотивирани хора. Нашият завод в България е най-производителен от трите ни завода зад граница. Възнамеряваме да разширим дейността си тук до над 100 милиона швейцарски франка. Такива са плановете и амбициите на Борда на директорите. В бъдеще компанията има намерение да навлезе в производството на електрически автомобили и зелена енергия. Ще разчитаме много на екипа и инфраструктурата,с която разполагаме тук, категоричен е още Франк Рехфелд.