В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Сделката за "Ливърпул" на стойност 2 млрд. паунда не се състоя

Александър Костадинов Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 24.08.2018

20:29 | 24 август 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сделката за "Ливърпул", отборът който продава акции, на стойност 2 млрд. паунда не се състоя. Това каза журналистът Александър Костадинов, Bloomberg TV Bulgaria в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

Преди ден шейх Халед Бин Зайед Ал Нехаян - предприемач от Близкия изток и братовчед на собственика на "Манчестър Сити" шейх Мансур е предложил на „Ливърпул“ сумата от 2 млрд. паунда за да закупи контролния пакет от акции на отбора, каза още журналистът. 

„Сделката пропадна, заради отказа за продажба на акциите, защото се вижда, че в момента отборът на „Ливърпул“ е една печеливша машина, девета според статистиката, смята се, че това е ниска цена от страна на собствениците, които са отказали“.

Друга причина ,освен финансовата, журналистът посочи в истинското привързване на собствениците към отбора, на когото стават и истински фенове и не искат да се разделят с него.

Към другата тема в спортния си обзор, журналистът насочи вниманието с фокус "ПСЖ":

"Ще бъдат ли санкционирани „Пари Сен Жермен“ от финансовите инспектори на УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей. Тъй като през 2017 – 2018 година те са сключили няколко големи сделки, за да изравнят финансовия си баланс трябва да започнат да продават".

Какво следва нататък – гледайте във видеото.