В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Собствен сайт или страница в социалните мрежи – кое да изберем?

Методи Дреновски, съосновател и управител на СуперХостинг.бг, В развитие, 10.08.2018

20:04 | 10 август 2018
Методи Дреновски, съосновател и управител на СуперХостинг.бг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Методи Дреновски, съосновател и управител на СуперХостинг.бг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Създавайки сайта под собствено име, вие създавате бранд. А всичко, създадено в социалните мрежи, е собственост на социалните мрежи. Това коментира Методи Дреновски, съосновател и управител на “СуперХостинг.бг”, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Социалните медии са само инструмент, с който можем да достигнем да определена група хора. Не всички имат профили в социалните мрежи“.

Според Дреновски независимостта, която дава един сайт, е почти несравнима с независимостта, която дава една страница в някоя социална мрежа.

„Първо защото си регистрирате домейн – той е на ваше име. Това вашата дигитална собственост, която има стойност. В зависимост от сайта, който развивате, и това, което правите, тази стойност се покачва все повече и повече. Някои си купуват домейни и правят сайтове, само за да ги развият и да продадат после домейна“.

„Създавайки сайта под собствено име, вие създавате бранд. Хората започват да търсят самия бранд. Докато в социалните мрежи може да създадете страница, която някой друг да дублира. Така никой няма да знае коя е истинската“, обясни още той.

Дреновски посочи, че за разлика от домейна, който може да бъде купен само от един човек, всичко, създадено в социалните мрежи, е собственост на социалните мрежи.

Кои са другите предимствата и недостатъци на собствения сайт и на страницата в социалните мрежи?

Вижте целия разговор във видеото.