В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Какво да очакваме от пазарите тази седмица?

Магдалена Иванова, редактор в Investor.bg, В развитие, 04.06.2018

14:45 | 4 юни 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Миналата седмица за пазарите мина под знака на търговски войни и политическа несигурност, на която реагираха пазарите във всички точки на света. Това коментира Магдалена Иванова, редактор в Investor.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Иванова припомни, че седмицата започна с политическата криза в Италия, която оказа влияние на всички пазари и това доведе до най-ниската стойност на еврото спрямо долара за тази година. Тя посочи още, че все пак е постигнат определен баланс в края на седмицата, а относно политическото сътресение в Испания уточни, че е останало в периферията на инвеститорите без особено да повлияе пазарите.

Иванова допълни, че към момента се наблюдава затишие в Италия и Испания, но не и окончателно решение на проблемите там – предстои да видим как ще се формират новите правителства и колко дълго ще бъдат стабилни.

Тя коментира и политиката на САЩ и влиянието ѝ върху пазарите. Предстои да разберем дали ще се състои срещата между лидерите на САЩ и Северна Корея и какви ще бъдат последиците от нея. 

Знаем, че за момента се водят консултации на най-високо равнище тази среща да се случи. Заявките са, че има интерес и от двете страни. За пазарите това е важно, защото няма как в която и да е точка на света да има геополитическо напрежение и това да се отразява добре на търговията с каквито и да е било активи или на петролната търговия. Пазарите гледат с очакване и следят тази среща да се случи.

„Погледите тази седмица са насочени в очакване за БВП на еврозоната и БВП в Япония. Ще видим и какво се случва с продажбите на дребно в еврозоната за месец април“, добави Иванова.

Вижте целия коментар по темата във видео материала.