В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

САЩ и Китай едва ли биха влезли в остра търговска война

Георги Найденов, икономист, В развитие, 28.05.2018

19:52 | 28 май 2018
Георги Найденов, икономист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Георги Найденов, икономист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

САЩ и Китай едва ли биха влезли в остра търговска война. Това каза в своя обзор на събитията от изминалата седмица икономистът Георги Найденов в редовната рубрика "Седмицата в развитие" на предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Трудно бих повярвал, че двете най-големи икономики в света биха влезли в остра търговска война. По-скоро те са взаимоизгодни една за друга и трябва да намерят къде е балансът, така че и двете страни да постигнат удовлетворение. Търговският дефицит на САЩ главоломно расте и всеки нормален политик ще се опита да го намали и да подпомогне американския износ“.

Експертът коментира и новината за назначаването на Стейси Кънингам за изпълнителен директор на NYSE.

“За пръв път двата най-известни световни борсови оператори NYSE (New York Stock Exchange) и NASDAQ имат изпълнителни директори жени. На NASDAQ е от миналата година, а от миналата седмица Стейси Кънингaм, която досега беше оперативен директор на нюйоркската фондова борса, заема постът изпълнителен директор на NYSE, което е прецедент в историята на тази организация. Така че интересни времена настъпват в САЩ“.

По-интересните икономически новини от Европа и България за миналата седмица вижте във видеото с целия коментар.