В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Зукърбърг: Съжалявам за изтичането на данните на европейските потребители

Николай Кръстев, водещ в Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 22.05.2018

19:50 | 22 май 2018
Обновен: 20:16 | 22 май 2018
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг каза, че съжалява за изтичането на личните данни на европейските потребители на изслушването си пред европейските депутати в Брюксел. Информация от там предаде водещият на Bloomberg TV Bulgaria Николай Кръстев в пряко включване от Брюксел за предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

Председателят на ЕП Антонио Таяни призова Марк Зукърбърг да уважава европейските институции и техните представители, когато му бъдат задавани въпроси.

Зукърбърг определи европейците като важни партньори на международната общност.

„Технологиите трябва да ни свързват още повече. Ще разследваме всички фалшиви профили, които са създадени поради финансови, а не политически мотиви“, категоричен беше той.

Трябва промяна в рекламата и тя трябва да бъде направена още по-открита, така че да не създава напрежение сред потребителите на Facebook, подчерта CEO на социалната платформа.

Тук изслушването ще бъде по-кратко, отколкото в САЩ, и ще трае около час. Поне засега няма напрежение, предаде пратеникът в Брюксел на Bloomberg TV Bulgaria Николай Кръстев.

Целия коментар вижте във видеото.