В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Българска компания за IT обучение с амбиции за глобализация

Иван Ненков, изп. директор на СофтУни, В развитие, 14.03.2018

21:29 | 14 март 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Скоро ще достигнем апогея на развитие в рамките на България. Това каза Иван Ненков, изпълнителен директор на СофтУни, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Светозар Димитров. "Глобализация, глобален успешен модел - това е нашата цел, която би ни направила успешни в световен мащаб". 

"Създаваме хиляди програмисти, дигитални маркетинг експерти, криейтив експерти, дизайнери. Имаме обучителни програми за деца от първи до шести клас по програмиране и иновации. Наскоро обявихме първата частна гимназия за дигитални умения в България, която ще предоставя качествено образование на ученици от цялата страна. Следващата ни голяма цел и основният ни фокус е да изнесем този успешен модел извън страната". 

Още през месец май започваме да организираме първите обучителни кемпове в Сингапур и Южна Корея, като основният фокус ще е блокчейн технологията, обясни събеседникът. "Следващата ни цел е да валидираме в световен мащаб този успешен модел, който е в България. Започваме с два модела - единият ще бъде с присъствени обучения в различни локации по цял свят, а другият ще бъде онлайн обучения, при него нямаме ограничения". 

Още при своя старт СофтУни идва с идеята "да превърне България в Силициевата долина на Европа", каза още гостът. "Тази идея обедини екип от няколко ентусиасти. Преди четири години имахме една единствена обучителна зала, а сега обучаваме десетки хиляди хора в цялата страна и имаме много по-солиден екип. Пътят, който извървяхме бе много предизвикателен".

"Най-голямото предизвикателство, с което се сблъскахме, е да поддържаме тънкия баланс между многото пазарни възможности и потенциала, който срещаше компанията, а от друга страна - да се изгражда структурата на организацията, на процесите, на екипите, за да се гарантира качеството, с което сме се ангажирали. Това е най-същественият фактор за това една организация да успее, особено, когато е млада и бързо развиваща се".

Повече вижте във видеото.