В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Фючърсите на S&P 500 сочат за издръжливост на подхранвано от лихвите рали

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 10.07.2024 г.

15:23 | 10 юли 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите поскъпнаха на фона на очакванията Федералният резерв да намали лихвените проценти. Фючърсите върху акциите на САЩ сочат устойчиво развитие на S&P 500, след като индексът достигна своя 36-и рекорд тази година. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Цветисиана Костова.

Бенчмаркът Euro Stoxx 600 се повиши, заедно с фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100, докато търговците анализираха коментарите на председателя на Фед Джеръм Пауъл за икономиката на САЩ. Суап търговците продължават да предвиждат две намаления на лихвите през 2024 г.

Доходността на двугодишните държавни облигации се търгуваше близо до тримесечно дъно, стимулирайки популярния залог, че кривата на доходност в САЩ ще се нормализира към по-стръмен наклон. Идеята зад сделката е, че намаленията на лихвените проценти, когато се материализират, натискат надолу доходността на краткосрочните ценни книжа, докато фискалните разходи повишават по-дългосрочните доходности.

Сред индивидуалните движения на акциите в Европа, испанската компания за комунални услуги Enagas SA се изкачи с повече от 4%, след като се съгласи да продаде своя дял от 30% в американската компания за тръбопроводи Tallgrass Energy на Blackstone Infrastructure Partners.

S&P 500 се покачи за шеста поредна сесия във вторник. Фючърсите на S&P 500 се повишиха с 0,1%, Фючърсите на Nasdaq 100 се повишиха с 0,2% тази сутрин.

При суровините петролът се понижи, тъй като опасенията относно китайското търсене и продължаващата несигурност относно графика за намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв надделяха над признаците за ново намаляване на запасите в САЩ. Медта и желязната руда поевтиняват, докато златото остава стабилно.

Биткойн се покачи с 1,3% до $58 668,86.

Целия коментар може да гледате тук.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.