В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Златото се насочва към най-големия си месечен ръст от май 2021 г.

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 30.11.2022 г.

15:00 | 30 ноември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари отвориха с повишение тази сряда. Инвеститорите претеглят сигналите за по-меката позиция на Китай по отношение на Covid и се подготвят за речта на председателя на Федералния резерв за икономиката. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.
 
STOXX 600 е на зелено с над 7 десети от процента. Технологиите водеха печалбите след понижение вчера, докато недвижимите имоти също напреднаха. Добивните компании се представиха по-слабо.

FTSE в Обединеното кралство също е по-висок със 7 десети от процента. DAX в Германия и CAC във Франция също са на положителна основа.

Фючърсите в САЩ също са в зелено - S&P 500 се повиши с две десети от процента. Договорите на NASDAQ 100 също се повишиха - спадовете на акциите вчера бяха водени от технологични компании.

Петролът поскъпна за трети ден, след като данните от индустрията посочиха значително намаляване на запасите от суров петрол в САЩ.
Инвеститорите очакват срещата на ОПЕК+, на която групата може да се разбере да намали производството.

WTI се търгува малко под 80 долара за барел.

Златото се насочва към най-големия си месечен ръст от май 2021 г. насам, тъй като доларът падна поради признаци, че Фед се готви да забави темпото на повишаване на лихвените проценти.

Биткойн и други водещи криптоактиви скочиха нагоре в азиатската търговска сесия.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.