В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

В началото сме на възходящо движение на българския капиталов пазар

Владимир Малчев във В развитие, 07.10.2016

18:09 | 7 октомври 2016
Обновен: 20:09 | 7 октомври 2016
Владимир Малчев, управител на Bull Trend Brokerage. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Владимир Малчев, управител на Bull Trend Brokerage. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Октомври започна с една по-спокойна седмица на БФБ в сравнение с предходната. Това каза управителят на  Bull Trend Brokerage Владимир Малчев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Инвеститорите се поуспокоиха малко, преподредиха си идеите и оборотите леко спаднаха, но въпреки това в отделни моменти имаше активност, основно по SOFIX акциите".

"Най-оборотната акция бе на Булгартабак Холдинг АД, където поредният чуждестранен инвеститор излезе от инвестицията си, но пък цената се повиши с 10-на % за седмицата. Специално при Булгартабак през последните два-три месеца вече трети голям чуждестранен инвеститор излиза от инвестицията си. Интересно е да видим какво предстои в бъдеще по позицията, която по принцип е с доста нисък фри флоут и дали не е възможен някакъв търгов момент".

Надявам се, че сме съвсем в началото на едно възходящо движение на българския капиталов пазар, което да продължи през следващите години, каза още Малчев. "Така че, 15% на годишна база изглежда много добре на фона на всички инвестиционни възможности и у нас и по света, но от моя гледна точка е нищо на този етап".

"Аз съм оптимист, не само за деветмесечието, но и за напред". 

Какво е движението и перспективите на БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF? Какви бяха важните корпоративни новини от тази седмица? Какво трябва да направи държавата, за да стимулира капиталовия пазар?

Вижте целия коментар: