В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Енергийният сектор е големият губещ в S&P 500

Красимир Йорданов, KY Research, В развитие, 01.06.2020

13:48 | 1 юни 2020
Автор: Николета Рилска
Касимир Йорданов, KY Research. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Касимир Йорданов, KY Research. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Енергийният сектор в S&P 500 загуби 56% от стойността си, следван от банките и самолетните компании със загуби от 48%. Това заяви Красимир Йорданов, KY Research, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Най-малко ударени бяха компаниите за стоки от първа необходимост, компаниите от фармацевтичния сектор загубиха някъде 28%, а секторът на информационните технологии - 38%", каза гостът.

"Очакванията на пазарите са, че възстановяването от кризата ще е бързо... Когато приходите на компаниите започнат да растат, печалбите им ще се разширят".

"Сантиментът остава бичи настроен и това е заради осигурената от страна на централните банки ликвидност и фискалните стимули от БВП на отделните страни, което ще благоприятно в дългосрочен план", подчерта Йорданов.

Според Красимир Йорданов при липса на втора вълна на пандемията ще има бързо възставновяване от кризата, за разлика от периода на Голямата депресия, когато спадът е бил по-продължителен.

"Нивото на инфлация ще бъде основен фактор за пазарите в следващи месеци".

"Трябва да се следят акциите, които имат малък дълг в капиталовата си структура. Виждам банките като потенциално добра инвестиция - има облекчение на таксите и комисионите... Отделно, лихвите ще започнат да растат, което е добре за банковите печалби", отбеляза гостът.

Целия разговор вижте тук.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.